TOON FILTERS

Over Jacob Hooy

Jacob Hooy werd geboren in november 1722 in de Lange Leidsedwarsstraat in Amsterdam. Als zoon van een “sleper” was hij de grondlegger voor wat later “Jacob Hooy & Co. sedert 1743” zou worden. In 1743 kocht hij een pand aan de Amsterdamse grachten. Hiermee begon, met de verkoop van kruiden en specerijen, de rijke historie van het bedrijf.

Nostalgie

Aan de firma kleeft niet alleen historie, maar ook een brok nostalgie. Nostalgie vooral naar het oude en vertrouwde handelen in kruiden. De geur, die het tot de nok toe gevulde kruidenpakhuis in Limmen zo kenmerkend maakt, doet herinneringen herleven aan de tijd van de V.O.C., wanneer de onverschrokken Oost-Indiëvaarders de wereldzeeën trotseren om hun ruimen te vullen met oosterse kruiden en specerijen.

Met zijn belangstelling vóór en kennis ván vruchten, bloemen, planten, wortels en zaden, blijft Jacob Hooy zich onverminderd waarde hechten aan alles wat natuurlijk en oorspronkelijk is. Nu ongeveer 300 jaar later, heeft het bedrijf zich verder uitgebreid naar meer dan 4000 producten. In hun ruime assortiment vind je hedendaags ook voedingssupplementen, geurproducten, thee, cosmetica, oliën, en natuurlijk de CBD producten.

Hoewel het bedrijf sinds 1846 in handen is van de familie Oldenboom, is de naam Jacob Hooy altijd gehandhaafd gebleven, mede omdat het een begrip is in Nederland vooral in Amsterdam daar waar hij ooit begonnen is. Het is een bij uitstek vertrouwd en befaamd bedrijf. Het is tevens sinds 1815 al Koninklijk Hofleverancier. Tegenwoordig exporteren ze hun product over de hele wereld.

Toont alle 3 resultaten